Популярна сортувальна станція сміття підняла ціни послуги в Києві

Збільшення цін повʼязано зі збільшенням витрат на оренду та енергоносії,

Громадська організація “Україна без сміття” з середи, 2 лютого, підіймає підніме вартість послуг на 20% в Києві. Про це організація повідомила у своєму Telegram.

Збільшення цін повʼязано зі збільшенням витрат на оренду та енергоносії, а також збільшенням зарплати працівникам до ринкового рівня.

“УБС Кур’єр”

пакет текстильних відходів об’ємом 20 л: з 50 грн до 60 грн;

пакет текстильних відходів об’ємом 60 л: з 125 грн до 150 грн;

пакет із міксом відходів об’ємом 120 л: з 250 грн до 280 грн.

“УБС Uklon”

“Досортування” пакет із міксом відходів об’ємом 60 л: з 100 грн до 120 грн;

пакет із міксом відходів об’ємом 120 л: з  200 грн до 240 грн;

детальніше Ознайомитись з цінами можна на сайті УБС.

Як раніше повідомляли "Коментарі", жителі столиці можуть здати старе взуття на перероблення. З нього зроблять пару кросівок, яку пізніше розіграють серед підписників рейсайклінг-проекту Palingenesy. Про це повідомляється на сторінці ініціативи в Instagram. Йшлось, що взуття важко утилізувати в стандартному процесі перероблення, оскільки вони виготовлені з багатьох матеріалів: шкіри, гуми, текстилю і металу, тому його відправляють на смітник, де всі компоненти однієї пари розкладаються понад 100 років.

Довідка: оскільки середня людина виробляє близько 4,5 фунтів (2 кілограми) відходів на день – що дорівнює майже тонні відходів на рік (1,6 тонни відповідно) – надзвичайно важливо переробляти якомога більше. Постійне створення нових продуктів коштує багато ресурсів, енергії , часу та зусиль, особливо коли їх можна використовувати повторно замість того, щоб відправляти на звалище.  Ми всі згодні з тим, що нам варто більше переробляти – вдома, в офісі чи на вулиці. Але для того, щоб матеріали були фактично перероблені, вони спочатку повинні знайти шлях до потрібного потоку відходів, щоб їх зібрати та відвезти в потрібне місце для переробки. Саме це дозволяє нам процес сортування сміття.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися