У Києві запрацює фунікулер

Київський фунікулер відремонтували і він вже готовий прийняти пасажирів

У Києві нарешті запрацює одна з місцевих визначних пам'яток - фунікулер. Працівники комунальних служб проводять останні приготування до запуску цього по-своєму унікального виду транспорту. Про це повідомили в Київській міській державній адміністрації.

Уже з 21 серпня фунікулер чекає своїх пасажирів після традиційного місячної перерви в роботі. Старт канатного трамваю заплановано на полудень п'ятниці.

"Під час планового щорічного ремонту фунікулера фахівці провели ремонтні роботи в машинному залі, замінили шпали і відремонтували контактну мережу. Також були замінені колеса вагонів та частково обшивка. Ще одна важлива складова щорічного ремонту - перевірка систем безпеки. Вагони успішно пройшли статичні і динамічні випробування під великим навантаженням", - підкреслив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

Відзначимо, що у зв'язку з карантином в Києві, масковий режим для пасажирів громадського транспорту обов'язковий. Так що бажаючим покататися на фунікулері варто не забути взяти з собою маску.

Як повідомляв портал "Коментарі", фунікулер в Києві щороку перестає працювати на один місяць, він відправляється на профілактичні роботи. Щорічні профілактичні роботи з фунікулером проводять саме влітку, тому що на липень-серпень припадає найменший пасажиропотік - до 2 тис. Користувачів в день.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися