У Києві з'явиться новітній громадський транспорт: подробиці

В українській столиці планують закупити найновіший вид громадського транспорту

В українській столиці планують закупити найновіший вид громадського транспорту, йдеться про придбання містом 17 електробусів, які вийдуть на місцеві транспортні маршрути. Про це стало відомо з тендеру, опублікованого у системі державних закупівель "Prozorro".

Відомо, що згідно з вимогами влади всі електричні автобуси повинні мати низьку підлогу, кондиціонери, а також бути виготовленими у 2022 році. Кожен автобус повинен мати щонайменше 30 сидячих місць.

Очікувана вартість закупівлі становить 319 610 099 гривень. Гарантійне обслуговування повинно мати термін не менше двох років незалежно від пробігу. У комплекті до електробусів також закуплять 13 зарядних станцій.

Нагадаємо, що раніше міський голова української столиці Віталій Кличко розповів про подорожчання проїзду у громадському транспорті столиці після закінчення опалювального сезону. Він зазначив, що рішення сьогодні вже розглядається, проте остаточної ціни ще не прийнято. За його словами, кияни платитимуть по 12 гривень за одну поїздку, якщо купуватимуть її за "Картою киянина". Жителі області платитимуть по 14 гривень при купівлі проїзного. Якщо людина вирішила приїхати до столиці одного разу як турист, то вона платитиме по 20 гривень за поїздку.

Кличко наголосив, що це не остаточні цифри та що всі рішення прийматимуться після презентацій і обговорень. Також він пообіцяв зберегти пільги для окремих категорій населення.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Евгений

5 лютого 2022, 12:42

Катерина, полностью разделяю ваше недовольство, но вынужден вас поправить, шум не от новых "огромных поездов" с низким полом, а от состояния полотна

Катерина

4 лютого 2022, 08:41

Кошмар, а не нововведение! Пустили по Пражской эти огромные "поезда", у нас дом трясется, стекла звенят. Грохочут эти составы с 5 утра и до 1 ночи, хотя расписание движения 33 трамвая и с 6 до 12. Мы в ужасе. Два года по этому маршруту трамваи не ходили вообще. Но раньше это были старые небольшие и высокие, а у новых весь корпус по земле почти идет, от того и грохот стоит. Видео на гугл-карте разместила, чтобы люди квартиры тут не покупали и не снимали, сильно пожалеют.

Александр

4 лютого 2022, 08:34

В Европе городской транспорт весь на дотации , никогда как доход в казну не был !!! А учитывая наши зарплаты, это очень дорого.. Куда уходят деньги за рекламу, даже за эти тарифы которые существуют, где деньги? Взять маршрутки, неучтеные деньги идут мимо казны, значит выгодно работать Источник: https://kyiv.comments.ua/news/society/developments/7517-v-kieve-poyavitsya-noveyshiy-obschestvennyy-transport-podrobnosti.html © Comments.ua

Олег

3 лютого 2022, 21:35

Такого беспредела не было ни при одном мере, за годы правления четвертое подорожание проезда. Кругом грязь и мусор в столице пока эти п...ры правят балом, деребанят бюджет и хаотично застраивают каждую щель а городе.

Ктевлянин

3 лютого 2022, 20:58

Летом 2021 года требование о кондиционерах в автобусах Киева уже существовало, вот только ни в одном автобусе во время жары кондиционеры не работали, ни в одном, хотя и были!!!

Евгений

3 лютого 2022, 20:20

Провал маршрута 150.это полный пиз....у Часами ждёшь на морозе старые зарубежные автобусы. Прискорбно. Бы на богданах лучше ездил.15-20 мин.

Читатель

3 лютого 2022, 19:46

https://youtu.be/1-EOPXSfSFo

Николай

3 лютого 2022, 15:39

Афганець, и это правильно сказано. На 100.

Афганець

3 лютого 2022, 15:21

МОЖЕТ ХВАТИТ боксоДЕБИЛУ "ИЗДЕВАТСЯ С КИЕВА,И ГРАБИТЬ НАШ БЮДЖЕТ"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися