Судді Голосіївського райсуду та його спільнику ВАКС виніс вирок: як їх покарають

ВАКС призначив покарання колишньому київському судді та співучаснику правопорушення

3 лютого Вищий антикорупційний суд (ВАКС) виніс вироки у справі про отримання неправомірної винагороди колишнім суддею Голосіївського райсуду Києва. Про це повідомляють в прес-службі установи.

У справі фігурує екс-суддя та його спільник, що займався адвокатською діяльністю. Обох в судовому процесі визнано винними у вчиненні правопорушення за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України та взяли під варту в залі засідання. Обвинувачені перебуватимуть в ізоляторі до набрання вироком законної сили.

Під час засідання також доведено вину колишнього працівника райсуду у вчиненні правопорушення за 1 статті 263 КК України. Відповідно до вироку, його ув'язнять на 7 з половиною років та конфіскують все майно. Згідно з санкцією статей, за якими було доведено його вину, обвинувачений також позбавляється права обіймати посаду судді протягом трьох років.

Іншому фігуранту ВАКС призначив трохи менший строк ув'язнення - 7 років, разом із забороною на три роки працювати адвокатом та конфіскацією його майна.

Захисники підсудних можуть оскаржити в Апеляційній палаті ВАКС це рішення протягом місяця з дня його прийняття.

Як повідомляв портал "Коментарі", киянин отримав умовний термін за повідомлення у соцмережі. Дніпровський районний суд виніс вирок у справі про погрози працівнику юстиції. Під час судового засідання громадянина було визнано винним у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 377 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного).



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися