Побили затриманого: у Києві судитимуть двох поліціянтів

У Києві двох оперуповноважених підозрюють в перевищенні повноважень

Досудове розслідування у справі про перевищення повноважень поліціянтами в Києві завершено. Матеріали передані до суду. Про це повідомляють в прес-службі Офісу Генерального прокурора.

Як відомо з матеріалів справи, співробітники Національної поліції завдали громадянину тілесних ушкоджень. Повідомляється, що в Києві оперуповноважені відлупцювали затриманого. 

Правоохоронці завдали кілька ударів металевим ломом по голові та тулубу затриманого, хоча той не опирався. Від завданих ушкоджень потерпілий втратив свідомість.

Поліціянти привели його до тями та знову завдали кілька ударів. Затриманого били кулаками та ногами по тулубу, голові, ногам, а також заламували йому пальці. Причини такого поводження з чоловіком з'ясовували слідчі.

Обом підозрюваним інкримінують перевищення службових повноважень (частина 2 статті 365 Кримінального кодексу України).

Слідство у провадженні проводили прокурори спеціалізованого підрозділу генпрокуратури з протидії порушенням прав людини. Обвинувальні акти щодо правоохоронців надіслані до суду. Найближчим часом розпочнеться судовий розгляд справи по суті.

Як повідомляв портал "Коментарі", судді Голосіївського райсуду та його спільнику ВАКС виніс вирок. У справі фігурує екс-суддя та його спільник, що займався адвокатською діяльністю. Обох в судовому процесі визнано винними у вчиненні правопорушення за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України та взяли під варту в залі засідання. Обвинувачені перебуватимуть в ізоляторі до набрання вироком законної сили.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися