Загроза віялових відключень: у КМДА розповіли про роботу ТЕЦ у разі надзвичайної ситуації

У КМДА розповіли про те, як працюватимуть столичні ТЕЦ у разі надзвичайної ситуації

У Київській міській державній адміністрації розповіли про те, як працюватимуть столичні ТЕЦ у разі надзвичайної ситуації. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв – промову чиновника опублікувала пресслужба київської мерії.

За словами чиновника, столиця забезпечила можливість додаткового виробництва електроенергії на міських ТЕЦ, що дозволить забезпечити Київ світлом у разі надзвичайних ситуацій. Насамперед йдеться про забезпечення об'єктів соціальної інфраструктури та лікарень.

Нагадаємо, що у Києві можуть обмежити споживання електроенергії через збитковість газових теплоелектроцентралей. З відповідною заявою виступили у "Київтеплоенерго".

У столицю можуть повернути віялові відключення електроенергії під час опалювального сезону через зростання вартості газу. У "Київтеплоенерго" заявили, що виробництво електроенергії для ТЕЦ стало збитковим, а газові теплоелектроцентралі є неконкурентоспроможними.

У комунальному підприємстві пояснили, що собівартість газової електроенергії зараз утричі перевищує собівартість вугільної, проте через низькі запаси вугілля існує загроза віялових відключень електроенергії у зимовий період. У КП "Київтеплоенерго" нагадали, що дві столичні газові теплоелектроцентралі забезпечують близько 70% потреб Києва у теплі та 60% потреб в електроенергії.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олександр

7 лютого 2022, 14:11

Трохи не через день то немає води (ніякої), то тепла. Добре, що зима не холодна. Репетиції почались?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися