У Києві проведуть новий тендер на реконструкцію мосту Патона: подробиці

В українській столиці проведуть новий тендер на відновлення мосту Патона

В українській столиці планують провести новий тендер на реконструкцію мосту Патона – таку ухвалу для комунальної корпорації "Київавтодор" виніс Антимонопольний комітет України. Про це стало відомо з повідомлення, яке опубліковано на офіційному сайті системи держзакупівель Prozorro.

Відомо, що тендер на суму 47 мільйонів гривень був оголошений ще в серпні 2021 року, а перемогла в ньому компанія "Автомагістраль". Вже 13 січня 2022 року тендер був раптово скасований. "Київавтодор" нібито скасував тендер через відсутність подальшої потреби у закупівлі товарів, робіт та послуг.

В Антимонопольному комітеті України ухвалили рішення, що замовник неправомірно скасував тендер та ухвалили скасувати рішення про скасування процедури. Рішення АМКУ може бути оскаржене у судовому порядку.

Нагадаємо, що нещодавно у Києві демонтували одну з опор на мосту Патона через Дніпро через аварійний стан конструкції та загрозу обвалу. Про це повідомили у комунальній корпорації "Київавтодор".

Відомо, що роботи з демонтажу однієї з архітектурних колон міст Патона виконали через погіршення її технічного стану. За словами головного інженера "Київавтодору" Володимира Харченка, причиною стало погіршення технічного стану колони на лівому березі мосту Патона 14 листопада було виконано роботи з демонтажу колони, яка мала нахил та загрожувала падінням на проїзну частину. Усі декоративні фрагменти конструкції зберігаються для підприємства.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися