Війна з Росією: Рєзніков розповів, чи можливі авіаудари по Києву

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, чи можливі авіаудари по Києву

Міністр оборони України Олексій Рєзніков розповів, чи можливі авіаудари по Києву у разі повномасштабного наступу Росії. Про це стало відомо із його виступу в ефірі телепередачі "Свобода слова" на телеканалі "ICTV".

За словами Резнікова, Україна має на своєму озброєнні протиповітряної оборони ті самі протиповітряні комплекси, які є в Росії — ця зброя дісталася у спадок від СРСР. Чиновник наголосив, що українське небо захищене. Щодо можливого бомбардування столиці ракетами з боку Росії Рєзніков заявив, що такий сценарій малоймовірний.

Нагадаємо, що через постійні відомості та публікації про можливу загрозу повномасштабного російського вторгнення в Україну в Києві нагадали про список укриттів та бомбосховищ. Про це повідомив начальник комунального підприємства "Київський метрополітен" Віктор Брагінський.

За його словами, західні партнери постійно надають інформацію про зосередження російських військ, що викликає занепокоєння кожного. Люди постійно запитують про можливість укриття у метрополітені на випадок війни, він зазначив, що всі станції підземки можуть використовуватись для укриття населення у разі потреби.

Чиновник нагадав, що місто розробило карту об'єктів укриття населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, природного та військового характеру. Повний список притулків по районах столиці можна переглянути за посиланням .

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Андрей Цертий

8 лютого 2022, 21:50

Относительно ответов министра обороны на "Свободе слова". "Маловероят- ность" ударов по Киеву не означает их невозможность, хотя, может он и прав, Киев оставят, чтобы была хорошая картинка для победоносного парада. Но вполне вероятны авиаудары по военной инфраструктуре - штабам, складам, базам по всей стране. Военное руководство страны должно понимать, что у России не просто военно-воздушные силы, а воздушно-космические, и нужно думать как закрыть не только небо, но и космос над Украиной. И здесь не обойдешься "Стингерами" из Прибалтики. Министр неточен, у нас не те же комплексы, что у России. У них уже С-500. А наши С-300 требуют серьезного регламентного обслуживания, которое, в частности, проводилось на Киевском заводе "Большевик". В настоящее время завод продан за бесценок , 1.5 млрд. гр., и едва ли останется промышленным предприятием, сделка расследуется. "Большевик" и ему подобные заводы, по крайней мере на время войны, необхо- димо вернуть в государственную собственность и дать оборонный заказ, пока будут вестись долгие переговоры о приобретении комплексов типа "Петриот".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися