На якому місці Київ у рейтингу міст Прозорро.Продажі

Прозорро.Продажі сформували рейтинг міст за кількістю успішних торгів

За результатами аукціонів та торгів, які проводили органи місцевого самоврядування було складено рейтинг міст. Київ увійшов до п'ятірки лідерів, посівши четверте місце. Про це відомо з сайту Прозорро.Продажі.

Крім столиці в топ-5 рейтингу міст потрапили: Енергодар, Житомир, Нетішин, Кривий Ріг. Десятку кращих склали: Чернівці, Горішні Плавні, селище міського типу Кегичівка, Миколаїв та Луцьк.

Рейтинг міст складений аналітичним модулем Прозорро.Продажі, враховуючи ефективність аукціонів з передачі в оренду комунального майна, суми доходів від цього виду діяльності, відсоток успішних торгів та рівень конкуренції відносно міста-лідера. Для участі в рейтингу відбиралися населені пункти, де відбулося не менше 40 успішних аукціонів за 2021 рік.

Всього на Прозорро. Продажі відбулося 18,5 тисяч торгів, ініційованих владою 868 населених пунктів. Щомісяця місцеві бюджети поповнюються на 54 мільйони гривень за рахунок отримання коштів від орендарів комунального майна.

Майже 72% аукціонів в Києві були успішними в 2021 році. Місто очолило рейтинг міст за кількістю аукціонів та доходом. В 2021 році було проведено 1144 аукціони, успішно завершився 821. Бюджет столиці отримує щомісяця 9 мільйонів гривень виплат за оренду майна.

Відповідно до Закону України "Про оренду державного та комунального майна" органи місцевого самоврядування повинні проводити онлайн-аукціони для передачі комунального майна в оренду.

Як повідомляв портал "Коментарі",  стало відомо рейтинг громад Київщини та визначено топ-5 найзбитковіших та топ-5 найбагатших. В Київській області є 69 громад, що утворилися два роки тому, з них майже половина (48%) сплачують податки до держбюджету в достатніх сумах. Київщина - на другому місці по наповненню бюджету, гілку першості отримала Дніпропетровська область.

picture



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися