У центрі Києва продали пам'ятник архітектури: де розташована будівля і як виглядає

У Шевченківському районі Києва продали приміщення, що має історичне значення

У історичному центрі Києва продано будівлю, що є пам'ятником архітектури. Торги щодо приміщення на вулиці Малій Житомирській відбулися. У результаті нерухомість продано за 134 653 446 гривень. Аукціон провели через систему електронних торгів OpenMarket. Про це повідомляють на сайті ДП "СЕТАМ" Міністерства юстиції України.

Будівля з підвалом та двором із заїздами перебувала у власності Державної фінустанови "Укрексімбанк". Зведено її було ще в 1895 році. Проектував приміщення відомий в ті часи в столиці архітектор, цивільний інженер й гласний Київської міської думи Гаврило Позняков. Проект мав назву "Центральні Торгівельні Бані". Приміщення розташоване в безпосередній близькості від Майдану Незалежності та Хрещатика.

Раніше "Укрексімбанк" продав ще одну будівлю, зведену в ХІХ столітті на вулиці Софіївській. Тоді покупець заплатив за об’єкт культурної спадщини 46 739 834 грн. За словами члена правління фінустанови Дмитра Каплюка, це не останні торги, банк ще буде виставляти на аукціони іншу нерухомість в центральних районах Києва та інших областях.

На аукціоні OpenMarket, який проводить ДП "СЕТАМ" з 2014 року, вже продано рухомого і нерухомого майна на суму в 18 мільярдів гривень.

Як повідомляв портал "Коментарі", на столичному Печерську планують закрити торговельний центр "Печерськ". Споруду хочуть збільшити з чотирьох поверхів до 18-ти. Водночас будівля розташована впритул до буферної зони Києво-Печерської Лаври.

Також ми писали, що Фонд держмайна продав завод "Електронмаш" із земельною ділянкою на Окружній. Майно заводу з великими боргами, земельними ділянками та 139 працівниками пішло з молотка за 430 млн грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися