Київ потрапив до топ-5 міст світу за тривалістю пробок на дорогах

Затори в Києві на дорогах одній з найбільших в світі

Щороку компанія з Нідерландів оновлює рейтинг міст світу за тривалістю заторів на дорогах. Протягом останніх п'яти років в Києві заторів побільшало. Про це відомо з оновлених даних про затори на дорогах компанії TomTom, пише Економічна правда.

У рейтингу 2021 року перша четвірка міст з найбільшим трафіком виглядає так: Стамбул, Москва, Київ, Богота в Колумбії. Хоча в 2020 столиця України перебувала на 7 місці, в 2019 - на 12, в 2018 - на 13. До десятки міст з найбільш завантаженими дорогами потрапила й Одеса, піднявшись з 11 на 6 місце в 2021 році.

За підрахунками, в заторах кияни простояли на легкових автомобілях 9,5 днів в 2021 році або 229 годин, що на добу більше, ніж в 2020. Автомобілісти в столиці витрачають на поїздки на 56% більше часу, ніж якби на дорогах не було заторів. Це на 5% більше, ніж в 2020 році.

В минулому році найбільші затори в Києві зафіксовані 8 лютого, середня затримка в дорозі складала 139%. Найбільша тривалість заторів була в лютому 2021 року і в грудні, найменше трафіку на дорогах зафіксовано в січні та липні.

Станом на ранок 10 лютого, рівень заторів в столиці - 53%. Загальна кількість пробок в місті - 104, загальна протяжність - 80,7 км. За останній тиждень найбільші затори були 3 лютого, тоді середня затримка в дорозі складала 112%.

picture

Як повідомляв портал "Коментарі",  За результатами аукціонів та торгів, які проводили органи місцевого самоврядування було складено рейтинг міст. Київ увійшов до п'ятірки лідерів, посівши четверте місце. Крім столиці в топ-5 рейтингу міст потрапили: Енергодар, Житомир, Нетішин, Кривий Ріг. Десятку кращих склали: Чернівці, Горішні Плавні, селище міського типу Кегичівка, Миколаїв та Луцьк.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися