Верховний Суд отримає в управління приміщення підприємства "Арсенал"

Розпорядження про передачу майна Верховному Суду видав Кабмін

В розпорядженні Кабінету міністрів вказано, що нерухоме майно корпусу №3 по вулиці Московській, 8 буде передано в управління Верховного Суду. Раніше приміщення належали Державному космічному агенству, в них розміщувалося підприємство спеціального приладобудування "Арсенал". Тепер з приміщень мають вивезти обладнання та майно підприємства. Потім там проведуть ремонт.

Пунктом 2 документу передбачено, що адміністрація Верховного Суду має подати до Мінфіну пропозиції щодо виділення сум коштів з бюджету на розробку проектно-кошторисної документації та проведення відновлювально-ремонтних робіт в новому приміщенні.

Міністерство фінансів повинно передбачити в державній казні кошти для цього під час доопрацювання Закону "Про державний бюджет України на 2022 рік" "з урахуванням можливостей бюджету".

В корпус №3 входять нежитлові приміщення загальною площею 8607 м. кв. — два поверхи, підвал, два прибудовані ліфти. Також в тексті вказано, що в управління Суду буде передано нежитлові приміщення корпусу №3 площею 5292 м. кв. з власності Державної судової адміністрації.

В розпорядженні написано, що приміщення, де зараз розміщено Касаційний адміністративний суд, що входить до складу Верховного Суду, буде передано в управління Державної судової адміністрації. Мова йде про корпус №5 площею 6805,9 м. кв. по вулиці Московській, 8.

Зазначимо, що до складу Суду входять чотири касаційних суди та Велика палата. Всі ці установи розміщені в різних приміщеннях.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Києві посольство США у Києві розглядає можливість "переїзду" на Західну Україну на випадок можливого вторгнення Росії. Наразі рішення не прийнято, але тривають активні обговорення.

Також ми писали, що Київ потрапив до топ-5 міст світу за тривалістю пробок на дорогах. У рейтингу 2021 року перша четвірка міст з найбільшим трафіком виглядає так: Стамбул, Москва, Київ, Богота в Колумбії. Хоча в 2020 столиця України перебувала на 7 місці, в 2019 - на 12.

picture



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


олег

10 лютого 2022, 14:25

Очередную высотку в центре ткнут. Да ещё и за государственный счёт. красота

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися