Знайшов набої у смітнику та залишив собі: як суд покарав мешканця Києва

У київському суді винесли вирок у справі шестирічної давнини

13 січня 2022 року Дніпровський районний суд міста Києва виніс вирок мешканцю столиці, який у 2015 році знайшов набої до зброї на смітнику та привласнив їх. Про це відомо з судового реєстру.

За даними справи, 7 вересня 2015 року підсудний знаходився в одному з дворів будинків неподалік від станції метро "Чернігівська" по вул. Попудренка. У сміттєвих баках він збирав вторинну сировину. Підійшовши до одного з них, чоловік побачив у ньому поліетиленовий пакет із бойовими патронами. Пакет він забрав з собою та носив без передбаченого законом дозволу.

23 патрони, які вилучили у чоловіка правоохоронці, відправили на балістичну експертизу. Як з'ясувалося, чоловік зберігав бойові патрони до військової нарізної вогнепальної зброї калібру 7,62*39 мм. Боєприпаси були виготовлені ще за часів Радянського Союзу. Ще у пакеті зі смітника було 14 патронів до мисливської нарізної вогнепальної зброї калібру 7,62*39 мм. Ці патрони призначені для стрільби з карабінів "Сайга", "ОПСКС", "АКМС-МФ" та іншої зброї відповідного калібру та придатні до використання.

Дії мешканця столиці кваліфіковано за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Суд ухвалив визнати підсудного винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України та призначити покарання у виді трьох років позбавлення волі. Втім, у вироку вказано, що чоловікові призначено іспитовий термін на один рік. Речові докази – 23 патрони – будуть знищені. Вирок набуває законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги – через 30 днів з моменту проголошення.

Як повідомляв портал "Коментарі", Дніпровський районний суд виніс вирок у справі про погрози працівнику юстиції. Про це повідомляють у пресслужбі Київської міської прокуратури. Відомо, що чоловіка, який написав погрози на адресу судді у соціальній мережі, засудили до позбавлення волі терміном на один рік з іспитовим строком на 12 місяців.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися