Коломойський збирається приватизувати Батьківщину-Мати у Києві — ЗМІ

За даними ЗМІ, олігарх Ігор Коломойський може приватизувати Батьківщину-Мати у Києві

За інформацією журналістів, український олігарх Ігор Коломойський, а точніше компанії, які з ним пов'язують, можуть приватизувати меморіал "Батьківщина-Мати" в українській столиці. Про це стало відомо із матеріалу, який опублікувало видання "Дзеркало тижня Україна".

Відомо, що Господарський суд Києва ухвалив рішення, яке фактично дає дозвіл на приватизацію національного меморіалу Батьківщина-Мати". За даними ЗМІ, дозвіл на приватизацію отримала фірма "Архітектурна майстерня Інка", яка раніше належала людям, пов'язаним із Коломойським.

Нагадаємо, що у столиці пропонують провести декомунізацію статуї "Батьківщина-Мати", розташованої на Печерських пагорбах. Відповідну петицію зареєстровано на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації.

Автор петиції Олександр Артемов зазначає, що статуя "Батьківщина-Мати" є однією з найвідоміших туристичних споруд у Києві та найвищим монументом у Європі. Проте він вважає, що радянська естетика пам'ятника не відповідає сучасним політичним та ідеологічним вимогам українського суспільства. Демонтаж скульптури "Батьківщина-Мати", на думку автора петиції, недоцільний з економічних міркувань і тому, що споруда міцно вписалася у контури Києва. Столичній владі пропонують перетворити статую на інший персонаж.

"Оскільки ця жінка виглядає досить мужеподібною, а ще й тримає у руках щит і меч, нескладно буде перетворити її на статую архістратига Михайла – патрона нашого міста", – пропонує автор петиції.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися