На землях музею в Пирогово планувалося комерційне будівництво: що розповіли в прокуратурі

Земельні ділянки в судовому порядку повернули у власність громади

Через майже два роки апеляційний суд виніс рішення у справі про земельні ділянки музею під Києвом. Про це повідомляють в прес-службі міської прокуратури у Києві.

Мова йде про 25,4 гектара землі із охоронної зони Національного музею народної архітектури та побуту України, що знаходиться в Пирогово. В 2017 році одна з комерційних структур столиці зареєструвала на себе право оренди цієї ділянки під забудову. В процесі слідства було встановлено, що Київська міська рада не надавала дозволу на оренду цієї землі, що належить до комунальної власності. Вартістю 25,4 га становить 368 млн гривень.

Тому прокуратура Києва звернулася до суду для скасування рішення про реєстрацію права оренди ділянки. Рішення суду першої інстанції сторона відповідача оскаржувала в апеляційному суді. Однак там теж визнали незаконним її право оренди землі біля Музею.

Приватна фірма планувала розгорнути на цій землі масштабне комерційне будівництво.

Наразі ж рішення суду виконано – право оренди фірмою на землю припинено, відповідні відомості внесли до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Як повідомляв портал "Коментарі", один із заводів державного підприємства "Укрспирт", що розміщений в Київській області, виставляють на торги для приватизації. Про це відомо з сайту Фонду держмайна. Мова йде про Стадницьке місця провадження діяльності та зберігання спирту (Стадницьке МПД).

Також ми писали, що Фонд держмайна продав завод "Електронмаш" із земельною ділянкою на Окружній. Привертає увагу "Електронмаш" землею, яку продали разом з ним, а це три ділянки загальною площею 18 гектарів. Найбільша, розміром в 14 га, розташована на Окружній дорозі, в районі станції метро "Житомирська", інші ділянки знаходяться – в Київській та Чернігівській областях.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися