Київ опинився у лідерах рейтингу заторів у містах світу

Столиця України піднялася на кілька позицій

Київ опинився у трійці лідерів міст світу з найбільшими заторами. Столиця України за підсумками минулого року піднялася у цьому рейтингу на кілька позицій, передають "Коментарі".

В рейтингу заторів за підсумками 2021 року Київ опинився з сьомого на третьому місці за тривалістю затримок дорожнього руху. У середньому поїздки киян тривають на 56% довше, ніж могли б тривати на порожніх дорогах. Загалом на затори столичні автомобілісти витратили 229 годин, або 9,5 днів на рік. Найнавантаженішим днем торік у Києві стало 8 лютого. У цей день затримка у заторах становила 139%.

Перше місце за рейтингом заторів у світі посідає Стамбул, на другому місці — Москва. Після третього місця Києва на четвертому місці — столиця Колумбії Богота.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що через зростання рівня захворюваності на коронавірус у столиці України зменшилися затори на дорогах. Ще одним фактором зниження трафіку у мерії Києва вважають подорожчання пального.

Нагадаємо, у Києві розпочали пілотний проєкт та планують збудувати кілька естакад для розвантаження трафіку на дорогах столиці. У столиці для цього збудують та адаптують транспортну розв’язку біля "ВДНГ" із подальшою багаторівневою розв’язкою на Голосіївській площі. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також про рейтинг районів Києва — який можна назвати найкращим.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Анатолий

14 лютого 2022, 15:36

Что то много в столице Украины авто с российскими номерами!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися