Загроза вторгнення Росії: у Києві розповіли про укриття у школах

Чи готові освітні заклади до надзвичайних ситуацій

У Києві усі освітні заклади мають укриття під час можливого обстрілу, а керівники шкіл і дитячих садочків пройшли інструктаж, як діяти під час надзвичайних ситуацій. Про це під час брифінгу розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) з питань освіти та науки Валентин Мондриївський, передають "Коментарі".

За його словами, у столиці найнадійнішими укриттями є підземні станції метро. Саме їх можуть використовувати заклади освіти, які розташовані поруч, під час надзвичайних ситуацій.

"Всі заклади освіти, як дошкільні, школи та позашкільні установи працюють у штатному режимі. Все функціонує. Дітки ходять до школи, забезпечені харчуванням. Навчальна програма виконується", — зазначив Мондриївський.

Усі керівники закладів освіти отримали чіткі інструкції щодо дій у надзвичайних ситуаціях, поінформував заступник мера Києва. Він додав, що із 425 шкіл і 580 дитячих садочків лише кілька навчальних закладів перебувають на дистанційці.

"Кожен директор школи та кожен вчитель несе персональну відповідальність за здоров’я та безпеку дітей. Ми повинні розуміти, що наше головне завдання — це спокій. Ми повинні роз’яснювати дітям, як діяти та як поводитися у тій та іншій ситуації", — наголосив Мондриївський.

Для наймолодших груп дітей у кожній школі Києва передбачені укриття у приміщенні навчального закладу. Для середніх і старших вікових груп учнів у столиці є укриття неподалік навчальних закладів.

Нагадаємо, столична влада створила інтерактивну мапу, де у Києві можна знайти найближче до вас укриття. На мапі вказані адреси підземних захисних споруд. Інтерактивною мапою з локаціями укриттів зручно користуватися зі смартфона з увімкненою геолокацією.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися