У Києві створили інтерактивну мапу з локаціями укриттів

Як знайти найближчу захисну споруду

Столична влада створила інтерактивну мапу, де у Києві можна знайти найближче до вас укриття. На мапі вказані адреси підземних захисних споруд, інформують "Коментарі".

Інтерактивною мапою з локаціями укриттів зручно користуватися зі смартфона з увімкненою геолокацією. У більшості сховищ Києва номер телефону можна знайти на інтерактивній мапі. Приміщення укриттів можуть бути закритими, але на сайті або на самому укритті повинен бути номер телефону відповідальної людини чи установи, де зберігаються ключі.

У Києві почали відновлювати захисні споруди з початку бойових дій на Донбасі. Зараз у столиці налічується майже п’ять тисяч укриттів. Їх створюють та відновлюють на випадки виникнення надзвичайних ситуацій та бойових дій. Укриття розташовані у житлових будинках, на станціях метро, у комунальних закладах, у підземних паркінгах та переходах, а також в інших будівлях. Дізнатися про найближчу до вас захисну споруду у Києві краще заздалегідь.

У столичній мерії нагадали, що у разі виникнення надзвичайної ситуації оповіщення та інформування населення про подальші дії здійснює територіальна автоматизована система централізованого оповіщення. Це радіо, телебачення, оснащені гучномовцями автомобілі та комп’ютерні автоматизовані системи оповіщення по телефону. Інформація про адреси бомбосховищ також розміщена на офіційних сайтах районних державних адміністрацій Києва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що, крім перевірки бомбосховищ, КМДА також збирається посилити 112-ту бригаду територіальної оборони, перевірити споруди подвійного призначення та найпростіші укриття та притулки.

Нагадаємо, що у Київській області та ще чотирьох прикордонних регіонах можуть запровадити надзвичайний стан через міграційну кризу в Білорусі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Сергей

21 грудня 2021, 09:23

И где на карте укрытия?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися