Пригнали крани та бетоновози: у Києві розпочинають забудову Екопарку Осокорки (Фото)

У Дарницькому районі української столиці активізували роботи із забудови Екопарку Осокорки

У Дарницькому районі української столиці активізували роботи із забудови озер на житловому масиві Осокорки, де місцеві жителі хочуть бачити екопарк — на місце пригнали бетоновози та будівельні крани. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікували на Telegram-каналі "Екопарк Осокорки".

Відомо, що протягом кількох останніх днів місцеві жителі постійно перешкоджають проїзду бетоновозів та кількох вантажівок на під'їздах до будівельного майданчика житлового комплексу "Патріотика на озерах", що розташований на березі озера Небреж.

На місце подій також пригнали будівельний кран. Забудовник уже почав облаштовувати спеціальний місток для проїзду будівельної техніки.

Нагадаємо, що в Києві забудовники хочуть занапастити озеро Малий Небреж і ще одне водоймище без назви на Осокорках. Про це заявили у Київському еколого-культурному центрі. Громадські активісти зазначають, що у Києві продовжується практика знищення забудовниками озер. Як приклад наводять історію з озером Качин, яке офіційно не вважається озером.

У столиці чимало озер, які повністю або частково вже віддано під забудову, наголошують у Київському еколого-культурному центрі. Це озера Небреж і Малий Небреж, частково Вирлиця і озеро без назви, розташоване на початку вулиці Малевича. Біля озера Малий Небреж та водоймища, що поряд з ним, на Осокорках уже встановили паркан забудовників, будиночки для будівельників та охорони. На плакаті поруч із парканом повідомляється, що тут будуватимуть зону відпочинку. Проте активісти вважають, що ці дві невеликі ділянки дикої природи біля озер із качками, черепахами та рибою будуть або закатані в бетон чи засипані під будівництво розважальних закладів.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.

Читайте также