Метрополітен у Києві припинить роботу: названі умови

У мерії столиці готуються до надзвичайних ситуацій

У Києві під час військової загрози з боку Росії та надзвичайних ситуацій станції метрополітену використовуватимуть як укриття для населення. Про це під час брифінгу розповів директор Департаменту транспортної інфраструктури столиці Руслан Кандибор, передають "Коментарі".

За його словами, щодня столична підземка у 620 вагонах перевозить понад мільйон пасажирів, яких обслуговують 7800 працівників метрополітену. В разі воєнного стану у Києві вимушені будуть закрити "червону" лінію метро на лівому березі, тому що вона знаходиться частково на поверхні та може потрапити під бомбардування. Також обмеження в разі воєнного стану торкнуться всієї роботи метрополітену у Києві.

"Метрополітен має споруди подвійного призначення, які використовуються для перевезення пасажирів і для захисту населення як сховища. Метро у цей час буде перевозити людей, лише тих, які працюють на підприємствах критичної інфраструктури. Це буде працювати зранку та ввечері приблизно шість годин — по три години у піковий час", — повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Києва.

Весь інший час столичний метрополітен буде використовуватись як укриття для населення, продовжив посадовець. У спеціальних приміщення підземки є усе необхідне для тимчасового перебування людей, зазначив Кандибор.

"Метрополітен має автономне електричне живлення, артезіанські свердловини для води та фільтро-вентиляційні установки для очищення повітря. Кожна станція облаштована герметизуючими затворами для безпеки людей", — додав директор Департаменту транспортної інфраструктури Києва.

На випадок роботи метрополітену в режимі укриття в мерії столиці розробили спеціальний графік руху поїздів. На час укриття станції метро закриваються, а охорона метрополітену буде посилена.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві медичні заклади забезпечені усім необхідним на випадок виникнення надзвичайних ситуацій у контексті загрози вторгнення з боку Росії. У мерії наголосили, що столичні лікарні, зокрема, забезпечені автономними джерелами електроенергії та у разі надзвичайної ситуації готові до відключень енергії та водопостачання.

Нагадаємо, у Києві усі освітні заклади мають укриття під час можливого обстрілу, а керівники шкіл і дитячих садочків пройшли інструктаж, як діяти під час надзвичайних ситуацій. Подробиці — у нашому матеріалі.

Читайте також, що столична влада створила інтерактивну мапу, де у Києві можна знайти найближче до вас укриття.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися