Загроза вторгнення Росії: чи є у Києві паніка та евакуація населення

В українській столиці провели дослідження щодо можливої паніки через загрозу війни

Влада української столиці провела дослідження щодо наявності паніки та самостійної евакуації населення Києва через загрозу масштабної війни з Росією. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Оленич на своїй сторінці у Facebook.

За словами чиновника, у столиці не помітили паніки на тлі військової загрози з боку Росії, Оленич зазначив, що потік автомобілів, що виїжджають із міста, практично не змінився за останні кілька днів. Він наголосив, що масової самостійної евакуації населення столиці немає.

Нагадаємо, що влада української столиці готується до можливої масової евакуації всього цивільного населення міста у разі масштабної атаки Росії. Про це стало відомо із коментаря директора Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації Романа Ткачука в ефірі Громадського радіо.

За словами чиновника, у разі масштабних бойових дій з боку Росії з Києва буде евакуйовано всіх жителів, крім працівників критичної інфраструктури та військовослужбовців Збройних Сил України. Він зазначив, що евакуація буде проводитись на добровільній основі, ті, хто захоче, зможуть залишитись у місті. Ткачук заявив, що всі райони столиці мають план евакуації, згідно з яким визначать місце збирання громадян у разі загрози. Місто не буде повністю паралізоване — у певні періоди курсуватиме транспорт.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися