"Укрзалізниця" запустила будівництво швидкісної магістралі Київ–Варшава

Між столицями України та Польщі планують збудувати швидкісну залізничну магістраль

Державна компанія "Укрзалізниця" запустила процес зведення швидкісної залізничної магістралі сполученням Київ–Варшава, підписавши необхідний документ із представниками місцевої влади. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький на своїй сторінці у Facebook.

Відомо, що "Укрзалізниця", Львівська ОДА, а також представники громад Рава-Руської та Доросино-Магерівської підписали меморандум про початок реконструкції ділянки залізниці від Рава-Руської до кордону з Польщею. Місцева влада виділила 4 мільйони гривень на розробку проекту оновлення восьмикілометрової ділянки, якою не користувалися з 2005 року. Роботи планують завершити упродовж двох років.

Нагадаємо, що між столицями України та Польщі планують запустити найновіший швидкісний потяг, який зможе розганятися до швидкості 250 кілометрів на годину. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Відомо, що новий швидкісний потяг сполученням Київ–Варшава зможе розвивати швидкість до 250 кілометрів на годину — роботу з реалізації проекту проводять разом із фахівцями Європейського Союзу. Згідно з планами влади України, дорога між Варшавою та Києвом на новому поїзді займатиме лише чотири години.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Муму Герасим

21 лютого 2022, 13:01

Як буде їхати потяг з швидкістю 250 кмгод по стрілках, де швидкість макс. 80 кмгод

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися