Костел Святого Миколая у Києві провів першу службу після пожежі (Фото)

В українській столиці провели першу після пожежі службу у костелі Святого Миколая

У центральній частині української столиці провели першу церковну службу у костелі Святого Миколая після серйозної пожежі, яка сталася восени 2021 року. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала Парафія Святого Миколая на своїй сторінці у Facebook.

Відомо, що 20 лютого було проведено першу після пожежі недільну службу. У культову споруду повернули хрест із розп'яттям Христа, який був там із моменту будівництва 1990 року. Протиаварійні роботи було завершено 31 грудня 2021 року, вони коштували 21,5 мільйона гривень.

Довідка: пожежа у костелі Святого Миколая у центрі столиці виникла пізно ввечері 3 вересня. Займання сталося між першим і другим поверхами культової споруди. Внаслідок пожежі у костелі згорів унікальний орган.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський під час свого візиту до Сполучених Штатів Америки запропонував своєму колезі Джо Байдену залучити американські кошти для будівництва Київської окружної дороги.

Повідомляється, що український президент презентував проєкти, загальна вартість яких оцінюється у 227 мільярдів доларів. Американцям запропонували взяти участь у фінансуванні та постачанні обладнання, а також наданні послуг із будівництва. Саме будівництво є обов'язковим для кредитора.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися