Карту укриттів у столиці адаптують для людей з порушеннями зору

У столиці також проведуть моніторинг укриттів на доступність

У Києві карту укриттів адаптують для людей з порушеннями зору для підвищення доступності та додаткових гарантій безпеки. Про це повідомила Уповноважена Київської міської ради з прав осіб з інвалідністю Леся Петрівська, передають "Коментарі".

За її словами, столична влада спільно з Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України проведе моніторинг укриттів на доступність для людей з інвалідністю усіх нозологій. До перевірок укриттів запросять представників громадських організацій.

"Закликаю дітей та дорослих з інвалідністю ставати на облік у Територіальні центри соціального обслуговування. Для нас критично важливо мати оновлені та актуальні бази даних людей з інвалідністю для того, щоб оперативно та своєчасно надати їм потрібну допомогу", — заявила Петрівська.

Вона нагадала, що у Києві зробили серію роликів з субтитрами, текстовим описом та перекладом жестовою мовою про те, що, перш за все, потрібно знати маломобільним групам населення. Окрім того, влада Києва розробила короткі інструкції для громадян про те, як діяти в разі надзвичайної ситуації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві медичні заклади забезпечені усім необхідним на випадок виникнення надзвичайних ситуацій у контексті загрози вторгнення з боку Росії. У мерії наголосили, що столичні лікарні, зокрема, забезпечені автономними джерелами електроенергії та у разі надзвичайної ситуації готові до відключень енергії та водопостачання.

Нагадаємо, у Києві всі освітні заклади мають укриття під час можливого обстрілу, а керівники шкіл і дитячих садочків пройшли інструктаж, як діяти під час надзвичайних ситуацій. Подробиці — у нашому матеріалі.

Читайте також, що столична влада створила інтерактивну мапу, де у Києві розташоване найближче до вас укриття.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися