У Києві знесуть пам'ятник, присвячений 300-річчю возз'єднання України з Росією

На Київщині у Переяславі знесуть пам'ятник 300-річчю єднання з Росією: причини

У Переяславі (Київська область) відбулися громадські слухання, під час яких більшість жителів міста проголосували за знесення пам'ятника "Навіки разом із Росією".

Про це повідомляє депутат Бориспільської районної ради Сергій Штепа. За його даними, за те, щоб знести цей монумент, проголосувало 80% усіх присутніх і лише 16 осіб висловилися проти знесення.

Нагадаємо: раніше ми також писали, що у Києві планують знести унікальну церкву. Ці плани будує "Укрзалізниця" і йдеться про церкву, розташовану у Солом'янському районі. Про це повідомляє Ярина Ар'єва, депутат фракції "Європейська солідарність".

Ар'єва додала, що земельною ділянкою за адресою Привітна, 24 має "Укрзалізницю", але при цьому ним користується релігійна громада.

Своєю чергою "Укрзалізницею" було надано дозвіл ТОВ "Літера Закону" зруйнувати зелені насадження й унікальну церкву на цій території. Віталій Кличко відреагував на цей конфлікт і на його прохання на вказану ділянку вже виїхали служби, які допоможуть розібрати цю ситуацію.

Читайте також: у Києві повністю знесли один із павільйонів ВДНГ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


эдик

24 лютого 2022, 09:16

какие там общественники - националистическая шваль по иному их и не назовешь. ну пусть рискнут это сделать.

Петро

24 лютого 2022, 08:06

Правильно, скоро новый отсчёт пойдёт.

петро

23 лютого 2022, 23:31

дауны!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися