Сміття в Києві: куди відправляють відходи

Переробка сміття з Києва ведеться в інших містах

Проблема перероблення сміття актуальна для всіх великих міст. Чинні екологічні програми пропонують жителям сортувати відходи для того, щоб спростити процес перероблювання. Про "сміттєві проблеми" розповіли в Київській міській державній адміністрації.

Так згідно з інформацією влади, після сортування, пластик і скло вивозять в інші міста.

"Відсортований пластик, наприклад, везуть на кілька харківських підприємств, скло - на завод в Гостомель", - уточнили в КМДА.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелєєва, кияни можуть не хвилюватися, що відсортовані відходи поїдуть на полігон.

"Сортувальні лінії, як правило, розміщені на виробничих базах перевізників відходів. А комунальне підприємство "Київкомунсервіс", наприклад, працює за договором з підприємством, яке має потужну сортувальну лінію, розташовану на Видубичах. Всього в столиці до десяти локацій, де сортують відходи, зібрані в контейнери для роздільного збору ", - уточнив чиновник.

Також Пантелєєв підкреслив, що в Києві завершується робота над Регіональним планом управління відходами, який буде включати ряд заходів для "цивілізованого розв'язання питання утилізації відходів". Зокрема, в столиці хочуть побудувати переробний комплекс, який буде утилізувати відпрацьовані батарейки та хімічні відходи.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Києві продовжують впроваджувати систему роздільного вивозу сміття. З цією метою в місті встановлюють незвичайні контейнери у вигляді "дзвіночків".  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися