На Київщині тривають бої з російськими окупантами та евакуація населення

Про ситуацію станом на 7 березня розповів голова облдержадміністрації

На Київщині великий потік людей йде до лав територіальної оборони для боротьби з російськими окупантами, які обстрілюють житлові будинки, цивільне населення та перешкоджають евакуації. Про це розповів голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

За його словами, у Бучанському районі вночі тривали бойові дії у Гостомелі, Ірпені та Макарові. Ворог розташував техніку вздовж Немішаєвської громади, Михайлівській Рубіжівці та Бучі.

"Ведеться вогонь по житловим будинкам та цивільному населенню. Загарбник перешкоджає евакуації. Зараз в районі готуються до евакуації людей та доставки гумдопомоги. Потрібен режим тиші. Йде великий потік людей до лав територіальної оборони району", — повідомив голова Київської ОДА.

Бориспільський район. Комунальні служби та об’єкти інфраструктури працюють у штатному режимі. Укріплюються кордони району та блокпости на дорогах. За ніч декілька повітряних тривог.

Фастівський район. По селу Бишів о 5:00 був нанесений авіаудар, зруйновано будівлю аптеки. На ділянці автодороги Бишів-Лишня зруйновано електроопору. Відповідні служби повідомлені. На 7:00 світло по резервній лінії відновлене, окрім центральної частини села. Потерпілих немає.

Білоцерківський район. Комунальні служби працюють у посиленому режимі. Активізувався волонтерський рух для надання допомоги військовим та населенню. Проводиться організація надання гуманітарної допомоги населенню.

Вишгородський район. Північ району залишається окупований ворогом. Поліська, Димерська, Іванківська громади на межі гуманітарної катастрофи. Йде постійне перегрупування сил загарбника. До району надходить гуманітарна медична та продуктова допомога, але російські окупанти не дають можливості допомогти окупованим громадам. Людям, які самостійно виходять з окупованої території надається допомога та організовується евакуація з району. Протягом ранку з Димерського напряму вдалося вивести близько 500 людей.

Броварський район. Зафіксовано пересування ворожої техніки. На території деяких населених пунктів Баришівської, Калитянської та Великодимерської територіальних громад велися бойові дії. Ситуація в даній частині району залишається напруженою.

Обухівський район. Йдуть роботи з відновлення інфраструктури та надання необхідної допомоги населенню. Авіаударів не зафіксовано. Укріплюються блокпости.

Найбільш небезпечні напрямки:

Житомирська траса,

Буча — Ірпінь — Гостомель,

Макаров,

північ Вишгородського району.

В Ірпені триває евакуація мирного населення

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські окупанти вбили мера Гостомелю Юрія Прилипка, коли той роздавав продукти та медикаменти мирним мешканцям. 

Джерело: https://t.me/kyivoda/1759


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


вофка

7 березня 2022, 17:20

А у Переяславі мер саулкАВ відмоляється знести монумент дружби з рашкою! ((((

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися