Українцям розповіли, як допомогти ЗСУ знищувати окупантів: ситуація на Київщині

Українські військові нещадно нищать ворога — оперативні дані по Київщині

Російські окупанти продовжують наступальну операцію проти України за підтримки авіації та із застосуванням високоточної зброї та намагаються захопити Київ. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних Сил України, передають "Коментарі".

"Основні зусилля окупантів продовжують зосереджуватися на створенні умов для захоплення міст Київ, Харків, Чернігів, Суми, Маріуполь, Миколаїв та виході на адміністративні кордони Луганської і Донецької областей", — йдеться в повідомленні Генштабу ЗСУ.

Одночасно у Білорусі зберігаються ознаки готовності до можливої широкомасштабної участі ЗС РБ у бойових діях проти України на боці РФ. Сухопутні війська Білорусі зробили часткове перегрупування, зокрема — у районі Олександрівка — район прикордонного КПП в районі населеного пункту Вільча, Київська область.

Російські окупанти продовжують утримуватись на рубежах в районі Поліське – Демидів, на напрямку населеного пункту Димер, а в районі Бучі противник намагається утримати місто. Для ведення наступальних дій у напрямку Фастова окупанти стягують додаткові сили. У напрямку населеного пункту Іванків противник продовжує наступ. Після значних втрат триває відновлення боєздатності російських окупантів в районі Ірпені.

Про героїчну оборону Києва розповіла й народна депутатка України Вікторія Сюмар: "Про хороше на Київщині. Окупанти пробують прорватися з Ірпеня далі за Житомирську трасу на Ясногородку та Білогородку. Так от в Ясногородці наші накрили їх так, що тепер там повно їхніх трупів. Відкинули знову за Житомирську. Так само провалилася і спроба прориву на Київ через Пущу-Водицю!"

У Броварах та Броварському районі напружена ситуація, мешканців просять залишатися вдома, закриті магазини, аптеки та АЗС. Триває спецоперація з ЗСУ.

Як українцям допомогти ЗСУ знищувати російських окупантів повідомив голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба:

"Якщо ви бачите пересування ворога, повідомляйте, будь ласка, через офіційний чат-бот — t.me/stop_russian_war_bot. Максимально точно позначте локацію та вкажіть час, передавайте дані чітко і структуровано. Це працює, завдяки вашим повідомленням вже ліквідовано багато техніки противника. Разом переможемо!" — написав голова Київської ОДА. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися