З Борисполя вивозять вразливі верстви населення, але не проводять евакуацію

Керівник Патрульної поліції міста розповів про виїзд та вивіз людей

У Борисполі місцева влада та правоохоронці допомагають мирним мешканцям організовано, або самостійно виїхати на захід України, але евакуацію не проводять. Про це розповів керівник Патрульної поліції Борисполя Артур Шкроб, передають "Коментарі".

За його словами, поліцейські допомагають мешканцям Борисполя безпечно виїхати з міста на захід України, а безпечніше й легше це зробити в автобусах.

"У нас не відбувається евакуація з міста Бориспіль. Ми забезпечуємо доставлення осіб, які не можуть виїхати самостійно — маломобільним, малозабезпеченим, мамам, які залишилися без своїх козаків, бо вони зараз захищають Україну. Ми допомагаємо їм дістатися на захід, до місця призначення", — сказав Шкроб.

Керівник Патрульної поліції Борисполя надав поради тим, хто хоче та може самостійно виїхати з міста: "Непотрібно їхати сім’ями автомобілями в колоні. Якщо ви бажаєте рухатись власним автомобілем, просто самостійно починайте рух. Зараз дороги в напрямку заходу — через південь та через центр — ці два маршрути проїзні".

Тим, хто не може, але хоче виїхати з Борисполя, потрібно звернутися до органів місцевої влади, зокрема, до міського голови. "Будуть сформовані списки, будуть надані транспортні засоби, а Патрульна поліція всієї України від межі до межі області забезпечить безпечний, безперешкодний рух усіх транспортних засобів, для того, щоб наші сім’ї, малеча, батьки, наші дружини та кохані безпечно дісталися, поки ми тут будемо палити русню", — підсумував керівник Патрульної поліції Борисполя Артур Шкроб

Водночас, мер Борисполя Володимир Борисенко заявив, що ситуація у місті стабільна. Українські військові дають гідну відсіч російським окупантам, тому у місті іноді чутно вибухи.

Нагадаємо, 8 березня російські окупанти запустили по Борисполю три ракети. Дві з них було ліквідовано силами ПВО. Одна влучила на територію військової частини. Внаслідок авіаудару по Борисполю були поранені двоє людей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Міністерство інфраструктури України оприлюднило альтернативні автомобільні маршрути з Києва на захід України. Водіїв закликали скористатися ними через великі затори на основних магістралях країни, які затримують вантажівки з гуманітарною допомогою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися