З притулку на Київщині врятували сімох ведмедів: подробиці

З ведмежого притулку "Біла Скеля" врятували сімох ведмедів, які перебували в небезпечній обстановці

Про те, що сімох бурих ведмедів евакуювали з притулку "Біла Скеля" Київської області, повідомила зоологиня та співвласниця притулку Марина Шквиря. Порятунком тварин займався фонд Save Wid, якому зараз належить і притулок, з якого вивезли тварин.

За словами Марини Шквирі, з того моменту, як обстріли на Київщині стали сильнішими і частіше, було прийнято рішення про евакуацію тварин і почалися пошуки шляхів та способів, якими це можна зробити. Вивезти ведмедів вдалося за допомогою волонтерів зі Львова: тварин було вивезено до центру реабілітації для бурих ведмедів "Домажир" у передмісті Львова. Евакуація відбулася завдяки створенню спеціального коридору для безпечного транспортування тварин.

Шквиря також додала, що зараз притулок "Біла Скеля" займається допомогою притулку для диких тварин Наталії Попової, щоб разом з іншими організаціями створити коридори та необхідні умови для вивезення диких тварин із небезпечних у нинішніх умовах притулків та приватних звіринців.

Так, наприклад, Познанський зоопарк уже дав притулок тигрів, левів, гієновий собаку, мавпу та каракалів, яких евакуювали з притулку для диких тварин. Незабаром врятовані тварини будуть доставлені до притулків Іспанії та Бельгії.

Марина Шквиря повідомила, що зараз для тварин найгірше – це руйнування вольєрів, відключення опалення, а також дефіцит води та корму, а критичних точок зараз стало дуже багато.

Нагадаємо: раніше ми також писали про те, що у Київському зоопарку розповіли, як доглядають тварин у воєнний час.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися