Окупанти призупинили наступ, але знов спробують оточити Київ

Існує загроза збільшення кількості авіаударів

Російські окупанти призупинили наступальну операцію щодо захоплення Києва через значні втрати, проте не відмовилися від цих намірів. Про ситуацію розповів керівник Київської міської військово-цивільної адміністрації Микола Жирнов, передають "Коментарі".

"Ми продовжуємо встановлювати блокпости, обладнувати опорні пункти, мінувати місцевість, об’єкти на околицях та у місті", — зазначив Жирнов.

За його словами, через безсилля ворог обстрілює українські міста з важкої артилерії та завдає руйнівних авіаударів по населеним пунктам.

"Оборона Києва активна та змушує противника постійно нести втрати та перегруповуватися. Натомість від безсилля та злоби він продовжує варварські бомбардування наших міст. Задля безпеки жителів міста, наполягаємо: не ігноруйте повітряної тривоги. Вчасно займайте укриття, надавайте допомогу тим, хто її потребує. Ми дали зрозуміти ординцям, що столиця їм не під силу", — наголосив керівник Київської міської військово-цивільної адміністрації.

Наразі складними, але контрольованими напрямками залишаються Житомирський та Вишгородський.

"Для російських солдатів хочу сказати: свідомо чи несвідомо ви стали злочинцями, яких засуджує увесь світ. Відповідальність буде невідворотна. Пропоную вам, доки не пізно, скласти зброю та здатися в полон. Це єдиний шанс зберегти своє життя. В іншому випадку вас вбиватимуть усюди, де б ви не ступили", — звернувся Жирнов до російських окупантів.

За даними Генерального штабу Збройних Сил України, через те, що загарбникам не вдалося захопити визначені міста, зокрема, Київ, існує висока ймовірність посилення ракетно-бомбових ударів по об’єктах цивільної інфраструктури та житловим районам. Окупанти також можуть вдатися до залякування населення, проведення інформаційних та психологічних акцій для підриву довіри до місцевої влади, поширення дезінформації та захоплення місцевого населення у заручники.

"Частини та підрозділи окупаційних військ не полишають спроб продовжити наступ на всіх напрямках. Для цього проводять заходи з формування та злагодження резервів на території РФ. Значна частина російських підрозділів відновлюють боєздатність. Противник намагається налагодити логістичне забезпечення частин та підрозділів, що ведуть бойові дії", — повідомили у Генштабі ЗСУ.

Нагадаємо, Служба безпеки України перехопила розмови російських окупантів, які намагалися захопити Київ через Бородянку. Попри усю пропагандистку риторику Кремля головне бажання росіян вціліти і дочекатися ротації, щоб поїхати з України і більше не повертатися. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


perst proroka

13 березня 2022, 00:35

чем больше всу будут громить пригород,тем быстрее потеряют уважение в обществе

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися