На підступах до Києва окупанти з наступу перейшли до оборони

Ворог здійснює перегрупування військ

На більшості напрямках вторгнення російських окупантів ворог з наступу перейшов до оборони, зокрема — поблизу Києва. Про це під час брифінгу розповів радник керівника Офісу президента Олексій Арестович, передають "Коментарі".

"На більшості операційних напрямках противник виснажив свої атакуючі угруповання й стає в оборону. Це стосується Київського напрямку, Чернігівського, Сумського, Харківського, Південного напрямку, де окремі сили противника намагаються просуватися, але гинуть під нашими ударами", — повідомив радник керівника Офісу президента України.

Єдиний напрямок, де російські окупанти зараз намагаються просуватися, це зона проведення Операції Об’єднаних сил: Северодонецьк (Луганська область) та райони Волновахи, Маріуполя (Донецька область), зазначив Арестович.

Як повідомили у Київській облдержадміністрації, цієї ночі тривали бойові дії в Ірпені. Вранці 12 березня ворог обстріляв територію Білогородської громади з реактивних систем залпового вогню "Град". Внаслідок обстрілів загинуло двоє людей, одну людину поранено, також ракетами зруйновано декілька житлових будинків.

За останніми даними Генерального штабу Збройних Сил України, зазнавши втрат на Поліському, Сіверському та Південнобузькому напрямках, зупинений на раніше досягнутих рубежах ворог здійснює перегрупування військ, відновлює боєздатність підрозділів та поповнює запаси.

"Не досягнувши поставлених цілей, продовжує наносити ракетно-бомбові удари по об’єктах критичної інфраструктури. На Сіверському напрямку противник здійснює інженерне обладнання позицій у районах Михайло-Коцюбинське, Левковичі, Жукотки, Городня (Чернігівська область)", — повідомили у Генштабі ЗСУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Обухівському районі Київської області російські окупанти нанесли потужний авіаудар по Василькову, горить склад з боєприпасами, де детонують снаряди. Повністю знищено обстрілами військовий аеропорт.

Російські окупанти також здійснили кілька авіаударів по Броварському району Київської області. Внаслідок ракетних ударів у селі Гоголів в ніч з 11 на 12 березня сталася пожежа у будівлі цеху з виготовлення рибної продукції та зруйновано будівлю для охорони підприємства "Шельф". З 11 на 12 березня в селі Лукаші внаслідок бойових дій пошкоджено приміщення місцевої школи. Окрім того, після ворожих обстрілів виникла пожежа на складах замороженої продукції, що розташовані неподалік села Квітневе.

Дивіться також відео, як ЗСУ знищили пункт управління окупантів на Київському напрямку



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися