На Київщині евакуюють населення Бородянки та сел поблизу Броварів

Оприлюднені гуманітарні коридори на Київщині на 13 березня

У Київській області сьогодні, 13 березня, евакуюють населення з ірпінського та броварського напрямків. Про це під час брифінгу розповіла міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, передають "Коментарі".

"З міста Бородянка до міста Житомир буде відправлено 25 автобусів для евакуації людей. Автобуси будуть відправлені з Пісківки в Бородянку", — повідомила Верещук.

У Броварському районі Київської області сьогодні, 13 березня, працюватимуть три маршрути для евакуації мирного населення:

Маршрут №1. Баришівська громада: Перемога — Лук'янівка —Лукаші — Корніївка — Недра — Садове — Березань — Бориспіль — Київ.

Маршрут №2. Великодимерська громада: Світильня — Плоске — Гоголів — Бровари.

Маршрут №3. Великодимерська громада: Велика Димерка (вул. Бобрицька, 1 (біля селищної ради) — вул. Броварська — Польова — Зоря — Гоголів — Красилівка — Бровари — залізничний вокзал.

Автобуси для евакуації людей будуть направлені з Києва та Броварів. Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук також звернулась до тих мешканців, які намагаються виїхати самостійно, а не через визначені "зелені коридори":

"Дуже прошу слухати інформацію, яку ми подаємо. Якщо є відкритий гуманітарний коридор — шукати через оповіщення, через людей, через групи у соцмережах щодо точок збору. В інший спосіб це буде дуже небезпечно для вашого життя, життя ваших дітей, ваших рідних та близьких".

Нагадаємо, з центру Броварів до Києва запустили автобусний маршрут. Автобуси відправляються від будівлі "Укрпошта" на Майдані Свободи в Броварах та доставляють пасажирів до столичного залізничного вокзалу "Дарниця". Окрім того, з 13 березня запроваджується автобусний рейс з села Княжичі до Києва. Автобуси доставлять мешканців до столичного залізничного вокзалу "Дарниця". Маршрут працюватиме щоденно, відправлення о 10:00 від Будинку культури.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Баришівському районі Київської області біля села Перемога російські військові під час евакуації розстріляли колону жінок та дітей. Загинуло семеро людей, серед загиблих — дитина. Згодом Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що мешканці намагалися виїхати самостійно.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися