У Київській області призупинили евакуацію населення

Представники влади пояснили причини

У Київській області сьогодні, 16 березня, не проводитимуть евакуацію населення через дію посиленої комендантської години. Про це під час брифінгу заявила віце-прем’єр-міністр України Ірина Верещук, передають "Коментарі".

За її словами, з дев’яти погоджених гуманітарних коридорів 15 березня спрацювали сім. Не спрацювали два гуманітарних коридори у Київській області. У цей день у Броварському районі планували евакуювати людей з населених пунктів під Броварами, проте російські окупанти не припинили вогонь та зірвали запланований вивіз людей, повідомила Верещук.

"Систематичне порушення режиму тиші з боку окупантів вже вдруге не дозволили провести евакуацію людей з сіл Богданівка і Нова Богданівка, сіл Бобрик у Київській області", — зазначила віце-прем’єр-міністр України.

Евакуацією мешканців сіл у Броварському районі займуться після закінчення посиленої комендантської години, яка діє до 17 березня у Києві та Київській області. "Окупанти не дали можливість евакуювати мирне населення, але ми над цим будемо надалі працювати", — заявив мер Броварів Ігор Сапожко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві з 20:00 15 березня заборонено пересуватися вулицями без спецперепусток. Комендантська година діятиме до сьомої ранку 17 березня не тільки у столиці, а й в усіх населених пунктах Київської області.

Нагадаємо, щоб не допомагати диверсантам, українські розвідники та правоохоронці радять вимкнути геолокацію на смартфонах та перейти в режим радіомовчання, особливо на час дії посиленої комендантської години у Києві та Київській області. Рекомендації озвучив мер Борисполя Володимир Борисенко.

Читайте також, що на залізничних вокзалах Києва на час дії комендантської години у столиці та області обмежили доступ пасажирів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися