Через контрнаступ ЗСУ під Києвом окупанти втратили багато техніки

Цієї ночі українська армія вела наступальні дії поблизу столиці

Протягом ночі під Києвом тривали запеклі артилерійські бої з російськими загарбниками. Про контрнаступ Збройних Сил України розповів радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, передають "Коментарі".

"Ми знищили достатньо багато військової техніки, достатньо багато живої сили", — повідомив радник голови МВС України.

Російські окупанти зосередились зараз не на Києві, а на Донбасі, але вороги несуть великі втрати через контрнаступи ЗСУ, заявив під час брифінгу радник голови Офісу президента України Олексій Арестович.

"Наші війська на деяких напрямках провели за вчора невеличкі контрнаступи, які покращили ситуацію в конкретних районах оборони. Також наші війська завдали потужний ракетно-артилерійські та авіаційні удари по угрупованням противника. Не менше семи таких ударів було нанесено протягом доби", — сказав Арестович.

За його словами, Повітряні Сили України збили щонайменше три літаки, один вертоліт та декілька крилатих ракет російських окупантів. У відповідь ворог завдавав ракетні удари з балістичних ракет типу "Іскандер" по території України. Під ворожі обстріли потрапили цивільні об’єкти, кількість постраждалих уточнюють.

"РФ витратила свої ресурси. Спроби перекинути найманців з Сирії та Лівії, рештки своїх підрозділів з Далекого Сходу поки їм не вдаються. Тобто вони не мають резервів, як за нашими оцінками, так і за оцінками наших міжнародних партнерів. Основні зусилля вони зберігають в зоні ООС. Вчора понесли втрати на напрямку Ізюм. І на напрямку Миколаїв, де також несуть втрати", — розповів радник голови Офісу президента України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські окупанти зосередились на обороні своїх позицій під Києвом та зменшили кількість повітряних атак.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися