У Києві відкриваються ринки та відновлюють навчальний процес

Про ситуацію у столиці розповіли в мерії

У Києві відновлюють роботу ринки та триває підготовка до відновлення навчання. Про це розповів перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Микола Поворозник, передають "Коментарі".

За його словами, у столиці поступово відновлюють роботу мініярмарки та ринки. Інформація про їхню роботу оприлюднена на сайтах міської влади та є у додатку "Київ цифровий".

У Києві також поступово готуються до відновлення освітнього процесу. Школярів залучатимуть до вже наявних онлайн програм та уроків. "Наше основне завдання – м’яко вводити школярів у навчання, поступово відновлювати процес повторення знань та отримання нових. Такі підготовчі заходи стануть основою для відновлення повноцінного навчального процесу", – розповів Поворозник.

Окрім того, у Києві почали надавати онлайн консультування психіатрів та психологів для дітей і підлітків, також надається психологічна підтримка дорослому населенню.

У столиці понад 200 бомбосховищ отримали Wi-Fi. Це дозволить під час перебування в укриттях дітям долучитися до навчання, а дорослим, якщо вони працюють дистанційно, виконувати свою роботу.

Після закінчення комендантської години у Києві працює вся столична інфраструктура, транспорт, комунальники та аварійні служби. У столиці продовжують зміцнення оборони та збільшувати запаси продуктів. Для сполучення між лівим та правим берегом 17 березня відкриті Північний та Дарницький мости. Також розпочали працювати аптеки, магазини, банки, заправки, СТО та зоомагазини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з початку війни на Київщині російські окупанти зруйнували 38 закладів освіти. Попри бойові дії з початку тижня в 16 громадах регіону відновили освітній процес. До онлайн навчання повернулися понад 38,8 тисяч учнів у 180 закладах освіти. Це 27% від загальної кількості, повідомили у Київській ОДА.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися