На Київщині ЗСУ зупинили наступ окупантів, — Зеленський

Президент України розповів про ситуацію на фронті

Завдяки хоробрості та професійній підготовці Збройних Сил України ворожі війська зупинені майже на всіх напрямках, зокрема — у Київській області. Про це під час чергового відеозвернення заявив Президент України Володимир Зеленський, передають "Коментарі".

За його словами, наразі запеклі бойові дії тривають у Харківській області, особливо жорстку — під Ізюмом. Кремль кинув туди навіть людей із навчальних центрів, які не витримують і півгодини в бою.

"Київська область, Сумщина, Чернігівщина, на півдні нашої держави — армія зупинила окупантів. Початковий план російських військових із захоплення нашої держави провалився. І відчувається, що вони не знають, що ще можна зробити з нами", — заявив Зеленський.

Російські військові командири не здатні запропонувати Путіну нічого, окрім жорстокої та помилкової тактики на виснаження України, зазначив Президент.

"Окрім постійних ударів по цивільному населенню, по мирних містах, по людях, по дітях, ракет, авіабомб, обстрілів з "Градів", "Ураганів". Нічого, окрім руйнації невійськової інфраструктури – житлових будинків, лікарень, шкіл, церков. Але ця тактика їхніх військових лише погіршує ситуацію для російської держави. Призводить до нових і нових руйнівних санкцій", — сказав Зеленський.

Постійні обстріли населених пунктів України об’єднують для тиску на Росію навіть такі держави, які намагалися залишатися нейтральними завжди, додав очільник держави.

Президент України Володимир Зеленський також повідомив, що на Київщині ЗСУ звільнили від російських загарбників понад 30 населених пунктів

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Збройні Сили України зруйнували плани ворога щодо швидкого захоплення Києва. На підступах до столиці ворог зупинений за 70 кілометрів



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися