У Вишгородській РВА нагадали про заборону відвідування лісів у воєнний час

На термін дії військового стану в Україні заборонено відвідувати ліси пішки та машиною

Про те, що у воєнний час в Україні заборонено піші прогулянки та проїзд лісом, нагадали на офіційному сайті Вишгородської районної військової адміністрації.

Таке обмеження діє на основі пункту 3 Указу Президента України від 24.02.2022 №64 "Про запровадження військового стану в Україні" та пункту 25 частини 2 статті Закону України "Про правовий режим військового стану" від 12.05.2015 №389-VIII. Метою заборони на відвідування лісу у воєнний час діє для того, щоб уникнути реальної загрози спалаху в лісах та звести до мінімуму їх наслідки.

Таким чином, відповідно до пункту 8 статті 31, статті 88 Лісового кодексу України та на основі статей 6, 39 та 41 Закону України "Про місцеві державні адміністрації" та Правил пожежної безпеки у лісах України заборонено відвідувати ліси жителями Київської області та в'їзд до лісів Київської області, якщо пересування здійснюється не транзитними шляхами. Переміщення лісами Київської області заборонено як пішки, так і на автомобілях та інших самохідних засобах транспорту.

Винятком для цієї заборони є пересування ЗСУ, командування видів, деякі війська ЗСУ та управління оперативних командувань. Також пересуватися лісами можуть працівники Державної прикордонної служби України, Державної служби спецзв'язку та захисту інформації України, Державної спецслужби транспорту, СБУ, МВС України та органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо: раніше ми також писали про те, що окупанти планують наступ на Київ із боку річки Ірпінь.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися