На Чорнобильській АЕС провели часткову ротацію персоналу

Вдалося евакуювати десятки людей

На захопленій російськими окупантами ЧАЕС провели часткову ротацію персоналу та евакуацію людей, які знаходилися на території станції. Про це повідомили у Державному спеціалізованому підприємстві "Чорнобильська АЕС", передають "Коментарі".

Сьогодні, 20 березня, з території Чорнобильської АЕС вдалося вивезти пів сотні працівників станції, одного працівника Держаної служби з надзвичайних ситуацій, дев’ять службовців Національної гвардії України, серед яких вісім жінок та один онкохворий. Також евакуювали чотирьох "сталкерів".

Евакуйований з ЧАЕС персонал перебував на робочих місцях близько 600 годин. Люди героїчно виконували свої професійні обов’язки та підтримували належний рівень безпеки на Чорнобильській АЕС. Їх на добровільних засадах погодились замінити 46 інших працівників станції. Вони виконуватимуть службові обов’язки та забезпечать функціонування Чорнобильської атомної електростанції.

Деталі ротації персоналу у Державному спеціалізованому підприємстві "Чорнобильська АЕС" пообіцяли оприлюднити пізніше.

Нагадаємо, персонал ЧАЕС більше не міг проводити ремонт та технічне забезпечення обладнання через психологічний тиск з боку окупантів та фізичне виснаження після безперервної роботи протягом понад трьох тижнів. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кремль готує два варіанти терактів у Чорнобильській зоні, щоб залякати світ ядерними вибухами та звинуватити в цьому Україну. Один з варіантів терактів, які готують російські окупанти, це масштабне підпалювання радіоактивних лісів у Чорнобилі. Через пожежі здійметься радіоактивна хмара, яка піде в напрямку вітру. Також ворог може завдати удару по ядерному сховищу з важкої артилерії.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися