На обох берегах Дніпра на Київщині тривають бої

Окупанти проводять перегрупування техніки та обстрілюють населенні пункти

У кількох громадах Київщини зафіксоване переміщення ворожої техніки, тривають бойові дії та обстріли з боку окупантів житлових кварталів населених пунктів. Про це повідомили у Київській обласній військовій адміністрації, передають "Коментарі".

На правому березі річки Дніпро окупанти продовжують перегрупування техніки у Бучанській, Бородянській, Дмитрівській та Гостомельській громадах. Окрім того, російські загарбники окопалися на території Бучанської та Немішаєвськох громад. Під ворожими обстрілами потерпають Буча та Макарівська громада, особливо Макарів, Копилів, Северинівка, Колонщина, Мотижин, Ясногородка та Березівка. Тривають бої у Гостомелі, Ірпені та на Житомирській трасі.

На лівому березі Дніпра на території Броварського району зафіксовано переміщення ворожої техніки у чотирьох громадах — Калитянської, Баришівської, Великодимерської та Калинівської. За оперативними даними Генерального штабу Збройних Сил України, при спробі наступу на Бровари російські окупанти зазнали значних втрат та були зупинені. Ворог намагається відновити боєздатність та інженерне обладнання зайнятих рубежів.

Напередодні українські військові знищили зведений загін танкового полку російських окупантів під час їхньої чергової спроби наступу на Київ. На окремих напрямках у Броварському районі Київської області ворожі підрозділи відрізані від постачання продуктів та пального. Десантно-штурмові війська ЗСУ продовжують нищити колони забезпечення окупантів по всій Україні.

У Київській обласній військовій адміністрації також повідомили, що у Білоцерківському, Фастівському, Обухівському та Бориспільському районах ситуація контрольована. Ніч пройшла спокійно, без обстрілів.

У ранковому відеозверненні мер Борисполя Володимир Борисенко зазначив, що мешканці Бориспільського району знов чули та періодично чують потужні вибухи — це по ворогу працює артилерія Збройних Сил України.

"Сьогодні мешканці Борисполя та сусідніх сіл могли чути всю міць наших ЗСУ. Так буде й надалі. Такими діями будуть й надалі палитися цілі колони ворожої техніки. Це дійсно було гучно, вібрацію відчувало усе місто, шибки дрібізжили в усіх, але це працюють наші ЗСУ", — зазначив у відеозверненні до мешканців мер Борисполя.

У трьох громадах Вишгородського району, а саме — Іванківській, Димерській та Поліської — гуманітарна катастрофа. Славутич повністю ізольований. Окрім того, багато сіл в окупації в Бучанському районі. Населенні пункти Клавдієво-Тарасове, Северинівка, Березівка та Миколаївка знаходяться на межі гуманітарної катастрофи. В Бородянській громаді російські окупанти зірвали евакуацію населення. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та Київській області з 20:00 21 березня заборонено пересуватися вулицями без спецперепусток. Посилена комендантська година діятиме до сьомої ранку 23 березня.

Читайте також, як через підрив дамби окупантами річка Ірпінь перетворилася на фортифікаційну споруду для Києва.

Джерело: https://t.me/kyivoda/2522


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися