Наступ на Київ: окупанти намагаються форсувати річку Ірпінь

Оперативна ситуація на фронті

Російські окупанти здійснюють чергові спроби перекинути бойову техніку через річку Ірпінь, але Збройні Сили України не дають їм здійснити плани щодо наступу на Київ. Про це заявив керівник Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк, передають "Коментарі".

За його словами, ворог здійснює спроби форсування річки Ірпінь за кількома напрямками. "Ситуація за минулу добу залишається без змін. Противник не відмовився від спроб форсування річки Ірпінь, від захоплення міста Київ. Тому ми фіксуємо постійне переміщення колон вздовж усієї лінії фронту, у деяких місцях спроби обладнання позицій. Наші війська чинять максимальний супротив і не дають реалізувати ці плани", — сказав Павлюк.

Водночас продовжуються хаотичні ворожі обстріли населених пунктів Київської області, зазначив він. В найближчу добу у Києві та Київської області впроваджують посилену комендантську годину. За цей час українські військові та правоохоронці посилять боротьбу з диверсійно-розвідувальними групами.

"Дуже ефективно минув цей захід минулого разу. Було знешкоджено багато диверсійних груп. Це пов’язано також й запровадження комендантської години цього разу. Сподіваємося на розуміння місцевого населення. це значно допомагає нам у захисті наших міст", — прокоментував керівник Київської обласної військової адміністрації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що напередодні українські військові знищили зведений загін танкового полку російських окупантів під час їхньої чергової спроби наступу на Київ. На окремих напрямках у Броварському районі Київської області ворожі підрозділи відрізані від постачання продуктів та пального. Десантно-штурмові війська ЗСУ продовжують нищити колони забезпечення окупантів по всій Україні.

Окрім того, у Київській області українські військові знищили артилерійську позицію російських загарбників. Серед знищеної ворожої техніки реактивна система залпового вогню "Град". 

Нагадаємо, у Києві та Київській області з 20:00 21 березня заборонено пересуватися вулицями без спецперепусток. Посилена комендантська година діятиме до сьомої ранку 23 березня.

Читайте також, як через підрив дамби окупантами річка Ірпінь перетворилася на фортифікаційну споруду для Києва.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися