ЗСУ посилили свої позиції в Ірпіні, Макарові та селі Мощун

Оперативна ситуація на Київщині

Збройні Сили України завдають удари по угрупованнях військ ворога та покращили свої позиції на кількох напрямках. Про оперативну ситуацію розповів голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк, передають "Коментарі".

"Ми змогли покращити позиції в Ірпіні, Макарові та с. Мощун. Зміцнюються блокпости, зводяться фортифікаційні оборонні споруди. Йде боротьба з диверсантами. Рашисти продовжують знищувати об’єкти критичної інфраструктури. Обстрілюють житлові квартали, знищують історичні пам’ятки архітектури, школи, лікарні та виробництва", — сказав Павлюк.

За його словами, російські окупанти продовжують спроби форсування річки Ірпінь. Також ворожі угруповання намагаються проводити ротацію та доукомплектацію складу.

"Протягом 22 березня зафіксовано понад 20 обстрілів російськими військами житлових масивів та соціальної інфраструктури", — повідомив голова Київської ОВА.

Найбільші руйнування внаслідок обстрілів зафіксовані у наступних районах:

— Бучанський (Ірпінська, Бучанська, Макарівська, Бородянська та Дмитрівська громади);

— Броварський (Великодимерська громада) та Фастівський ( с. Ясногородка);

— Вишгородський (Димерська та, Іванківська громади).

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Ірпені відновили роботу української поліції та місцевих органів влади. Правоохоронці проводять зачистку міста від диверсантів.

Нагадаємо, російські окупанти намагаються захопити Київ з Чорнобильського, Бучанського та Броварського напрямків. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що російські війська продовжують перегрупування для відновлення наступу на Бровари

Джерело: https://t.me/kyivoda/2586


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися