Наступ на Київ ведеться за трьома напрямками, — Кулеба

На захоплених територіях надскладна гуманітарна ситуація

Російські окупанти намагаються захопити Київ з Чорнобильського, Бучанського та Броварського напрямків. Про це розповів радник голови Київської обласної військової адміністрації (ОВА) з цивільних та гуманітарних питань Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

"У нас відбувається наступ з трьох основних напрямків. Це — Броварський, Чорнобильський та Бучанський напрямки, в народі називається "Житомирська траса". Це вже відбувається протягом 25 днів. Напрямок з Броварів "підключився" трохи пізніше через те, що просування з боку Сум і Чернігова йшло повільно через гідну відсіч ЗСУ", — сказав Кулеба.

За його словами, першими під потужні атаки російських окупантів потрапили Чорнобильський та Бучанський напрямки, через це в захоплених районах залишились багато людей, відрізаних від підконтрольної Україні території.

"Висадка десанту в Гостомельському аеропорті відбулася в перші дні війни. Через це люди не встигли виїхати. Це було дуже несподівано, і все дуже швидко розвивалося. Потім до десанту підійшла підмога з Чорнобильського напрямку. Тут треба сказати про білоруську сторону, яка по суті зробила свою країну форпостом для атак російської армії", — зазначив радник голови Київської ОВА.

На 13-й день російського військового вторгнення в Україну почались перемовини щодо відкриття гуманітарних коридорів для евакуації та допомоги населенню. По деяким напрямкам українській владі вдалося домовитись з окупантами. "Перша евакуація відбувалася саме з міст Ірпінь, Ворзель, Гостомель. На жаль, усі наші спроби потрапити до Іванкова, до Димера не знаходили розуміння тієї сторони. Вони не погоджували нам ці маршрути. Ми постійно надаємо ці пропозиції, але, на жаль, туди ми не можемо потрапити. Нам ці маршрути не підтверджують", — розповів Кулеба.

Без затвердженого маршруту вивезти людей неможливо, тому що не буде припинення вогню, додав він. "Умовно область поділена на дві частини. Якщо раніше ми область бачили як лівий і правий берег, то зараз у нас умовно область поділена на північну, там, де йдуть бойові дії, та південну зони, там, де немає бойових дій: це Тараща, Тетіїв, Кагарлик, Васильків, хоч він й постійно під обстрілами, Ржичев, Богуслав", — сказав Кулеба.

Нагадаємо, сьогодні, 22 березня, російські окупанти обстріляли Бровари з важкої артилерії. Снаряди влучили на територію одного з заводів. Внаслідок обстрілу пошкоджені господарські споруди та сім автобусів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що територією чотирьох громад Броварського району переміщується ворожа техніка. У Баришівській, Калитянській, Великодимерській та Калинівській громадах обстрілами пошкоджено багато об’єктів цивільної інфраструктури. Російські окупанти готуються відновити наступ на Бровари.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


kosmar

22 березня 2022, 18:28

Это мы их так сдерживаем? почему каждый день сами пишите ближе на 10-20 км... Пишите факты, а не пропаганду

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися