Мер Славутича спростував фейки про співпрацю з окупантами

Російські війська залишили місто і стоять на блокпостах

Російські пропагандисти та проросійські ЗМІ поширюють інформацію про те, що Славутич співпрацює з окупантами, просить в них гуманітарну допомогу, яку відправлять, щоб "врятувати місто". Про це у відеозверненні розповів мер міста Юрій Фомічев, передають "Коментарі".

"Гуманітарка і фейки... Жодної співпраці з окупантами ми не ведемо. Вони виконали свою роботу, яку хотіли зробити, перевірили місто. Сьогодні вони завершили це робити і виїхали за межі міста. Наразі в місті їх немає", — наголосив Фомічев.

Гуманітарну допомогу невдовзі доставлять мешканцям Славутича, повідомив міський голова. "Ми самотужки вирішуємо всі свої проблеми. Нам не треба нічия гуманітарна допомога. В нас всього вистачає, принаймні на наших складах — це точно. Нам допомагають з усіх міст і містечок України, починаючи від Житомира, Хмельницького, далі — Київська область, Львів, Чернівці, всі-всі", — наголосив мер Славутича.

Він закликав місцеве населення та інших не вірити фейкам, які поширюють російські пропагандисти. "Не вірте фейкам. Не вірте в те, що Славутич в перемовинах з окупантами щодо гуманітарної допомоги, що співпрацює в якихось питаннях. Ні, цього немає", — підсумував очільник міста.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 26 березня Славутич опинився під контролем російських загарбників, але в місті працює українська влада, а місцеві мешканці під час проукраїнського мітингу посилали окупантів вслід за руським кораблем. У місті планують домовитися з окупантами про відкриття гуманітарних коридорів для евакуації жінок та дітей. Славутич оборонявся від вторгнення три дні, але сили були нерівні. Під час ворожих обстрілів та штурму міста є загиблі та поранені. 

Читайте також, що розповів мер Славутича про перший день окупації міста російськими загарбниками.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися