В обстріляні райони Києва не можна повернутися без спецдозволів

В Міністерстві внутрішній справ України пояснили причини

У Києві останніми тижнями вилучили кілька сотень снарядів і мін, які не розірвалися, а повернутися в обстріляні райони можна лише після спеціальних дозволів. Про це в ефірі телемарафону заявив перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін, передають "Коментарі".

"Ключовим є те, що повертатися до своїх домівок, до своїх населених пунктів, про що мріють мільйони переміщених осіб, можна лише після того, як відповідні погодження надали органи влади. Це поліція, це Державна служба з надзвичайних ситуацій", — сказав Єнін.

Перший заступник міністра внутрішніх справ України закликав громадян бути дуже уважними щодо мінної небезпеки не лише в Києві, а й в інших населених пунктах. "Лише на території Києва за останні декілька тижнів було вилучено декілька сотень снарядів та мін, які не розірвались. Просимо бути максимально обережними з ними… Зайвий інтерес, зайве наближення до цих предметів, може коштувати життя", — наголосив представник МВС України.

Якщо ви побачили вибуховий або підозрілий предмет, схожий на снаряд або міну, треба негайно викликати поліцію та рятувальників. Особливу увагу необхідно приділити безпеці дітей, акцентують в МВС.

За даними керівника Київської міської військової адміністрації Миколи Жирнова, у столиці триває ліквідація наслідків ворожих обстрілів. Рятувальники оперативно зачищають Київ від боєприпасів та мін. Лише за минулий тиждень у столиці знешкодили 166 вибухонебезпечних предметів на території у майже вісім гектарів.

Читайте також та дивіться світлини, які снаряди вилучають у Києві та на Київщині під час розмінування. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися