Зеленський прокоментував відведення військ РФ з-під Києва (ВІДЕО)

Ситуація не стала легшою

Україна не розхолоджується та не знижує оборонних зусиль через обіцянки Росії частково відвести війська з територій Київської та Чернігівської областей. Про це під час відеозвернення заявив Президент України Володимир Зеленський, передають "Коментарі".

"Впевнений, ви сьогодні бачили новину, що російське військове відомство нібито вирішило скоротити бойові дії на Київському та Чернігівському напрямках. Що ж, так можна сказати і про Чорнобаївку — ніби російська авіація просто вирішила поменше літати, а російська техніка поменше їздити", — зазначив Зеленський.

Президент України подякував усім українським військовим за оборону Києва. "Саме їхні хоробрі та ефективні дії змушують ворога відходити на цьому напрямку. Проте не варто втрачати пильність. Ситуація не стала легшою. Масштаб викликів не зменшився. Російська армія все ще має значний потенціал для продовження атак", — сказав глава держави.

Зеленський наголосив, що українські військові не знизять оборонних зусиль ані під Києвом, ані в інших регіонах України, тимчасово окупованих російськими військами.

"Ворог досі на нашій території. Обстріли наших міст тривають. Маріуполь заблокований. Ракетні та авіаційні удари не припиняються. Це реальність. Це факти. Тому Збройні Сили України, наша розвідка, усі, хто долучився до оборони держави, — це на сьогодні єдина наша гарантія нашого виживання як народу, як держави. Гарантія, що реально працює", — заявив Зеленський.

Дивіться повне звернення Президента України на відео.


Нагадаємо, за підсумками перемовин української та російської делегацій у Стамбулі заступник міністра оборони РФ Олександр Фомін заявив, що Росія кардинально скоротить військову активність на Київському та Чернігівському напрямках




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися