За час війни з Київської області виїхали понад 120 тисяч дітей

Яка ситуація з евакуацією по районах в регіоні

З Київщини з початку повномасштабного вторгнення російських військ виїхали понад 120 тисяч дітей, з них 98 тисяч школярів, решта — діти дошкільного віку. Про це розповів радник голови Київської обласної військової адміністрації з цивільних та гуманітарних питань Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

За даними регіонального гуманітарного штабу, серед дітей, які виїхали з Київщини, 37 тисяч знаходяться за кордоном. Найбільше дітей виїхало з Бучанського (понад 31,8 тисяч), Броварського (понад 21,9 тисяч) та Білоцерківського (понад 18 тисяч) районів.

Найменше дітей покинули Вишгородський район — понад 5,7 тисяч. З Обухівського виїхали понад 11,7 тисяч дітей, з Бориспільського — понад 13,7 тисяч, з Фастівського — понад 16,8 тисяч. 


Переселенці з зони бойових дій можуть отримати фінансову підтримку від держави. На кожну дитини або людину з інвалідністю з державного бюджету виплачують 3000 гривень на місяць, усім іншим переселенцям — 2000 гривень. Для отримання грошей потрібно стати на облік внутрішньо перемішених осіб та отримати відповідну довідку. Допомога буде виплачуватися щомісяця, починаючи з місяця звернення, під час воєнного часу та місяць після його скасування.

Нагадаємо, напередодні правоохоронцям вдалося евакуювати з тривалої окупації мешканців Димерської громади, а також села Рудницьке з Баришівської громади Броварського району.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися