Ситуація у Бородянці ще страшніша за Бучу, далі буде Маріуполь, — Зеленський

Президент України розповів про підготовку провокацій російськими пропагандистами

Росія вже давно не має жодного відношення до концепції прав людини, одним з доказів цього є звірства російських окупантів у Бучі. Про це під час відеозвернення заявив Президент України Володимир Зеленський, передають "Коментарі".

Так Глава держави відреагував на виключення РФ з Ради ООН з прав людини, але він вважає, що цього недостатньо для реакції міжнародної спільноти на воєнні злочини росіян у населених пунктах України.

"Російська держава і російські військові є найбільшою загрозою на планеті для свободи, для безпеки людини, для концепції прав людини як такої. Після Бучі це вже очевидно. А почались ще роботи по розбору завалів у Бородянці. Там значно все страшніше — ще більше жертв російських окупантів", — наголосив Зеленський.

У Кремлі злякалися, що гнів світу через викриті звірства окупантів в Бучі повториться та намагаються приховати вбивства цивільних людей у захоплених містах, зазначив Президент України. Такі факти вже фіксують в оточеному окупантами Маріуполі.

"А що ж буде, коли світ дізнається всю правду про те, що російські військові наробили в Маріуполі? Там майже на кожній вулиці те, що світ побачив у Бучі та інших містечках Київської області після відходу російських військ. Надходить все більше інформації, що російські пропагандисти готують "дзеркальну відповідь" на шок усіх нормальних людей від побаченого у Бучі", — сказав Зеленський.

Українці та світ мають справу з загарбниками, в яких не залишилось нічого людського, продовжив Президент України.

"Збираються так показати жертви в Маріуполі ніби це не російські військові їх вбили, а нібито українські захисники міста. Для цього окупанти збирають трупи на вулицях, вивозять їх і можуть використовувати їх десь в інших місцях відповідно до розроблених пропагандистських сценаріїв. Щоб виправдати власні вбивства, вони беруть вбитих людей, щоб використати їх як декорації, як пропагандистський реквізит. І це окремий воєнний злочин", — заявив Глава держави.

Дивіться повне звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 43-го дня війни з РФ на відео.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися