Росія може атакувати Київ та Донбас майже одночасно, — ЗСУ

Українські військові розповіли про плани Кремля щодо наступу на столицю

Імперські амбіції Путіна, намагання повернути норми Радянського Союзу, поразки на фронті в Україні та невдоволення росіян штовхають Кремль до поновлення наступу на Київ. Про це заявив заступник начальника штабу Командування Сухопутними військами Збройних Сил України Олександр Грузевич, передають "Коментарі".

"У ворога були дві стратегічні цілі — вийти на кордон Донецької та Луганської областей і захопити столицю якомога скоріше. Після цього усю країну поставити на коліна. В них не вийшло ні там, ні там", — нагадав Грузевич.

За його словами, зараз ворог переключився на Донбас, а в разі перемоги на сході України може знову повернутися до наступу на Київ.

"Одним з варіантів розвитку подій після перегрупування буде повторна спроба захопити столицю. Однозначно. Тому що це дасть їм можливість ставити свої умови, вийти переможцем, бо зараз Росія як загнаний вовк. В неї ні там не виходить, ні там, плюс міжнародні санкції, невдоволення росіян. РФ тримається тільки на своїй пропаганді", — пояснив можливість нової атаки на Київ генерал.

Частина російської армії, яка відступила з Київської та Чернігівської областей залишилася в Білорусі, додав Грузевич.

"Це досить потужне угруповання, яке ворог відвів. Десь одну третю частину ми знищили. Одну третю він перекидає на схід, а одну третю залишив в Білорусі. Тож скинути з рахунків, що він повторить свій наступ на Київ, не варто. Якщо ми зараз усі сили перекинемо на схід, щоб обороняти схід, як кажуть: "Будь ласка, з іншого боку заходь". Але ми на це не купимся. Ми вживаємо усіх заходів, щоб надійна оборона Києва та Київської області була під контролем", — наголосив заступник начальника штабу Командування Сухопутними військами ЗСУ.

Збройні Сили України продовжують робити все для відбиття наступу російських військ на Донбасі, запевнив й Президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення.

"Підрозділи окупантів на цьому напрямку активізуються й отримують нові сили з Росії. Ми все це бачимо. Ми аналізуємо кожен крок ворога і будемо відповідати. Жорстко", — пообіцяв Зеленський.

Глава держави також розповів про підготовку провокацій російськими пропагандистами у Маріуполі. У Кремлі збираються так показати жертви в Маріуполі ніби це не російські військові їх вбили, а нібито українські захисники міста. Для цього окупанти збирають трупи на вулицях та можуть використовувати їх десь в інших місцях відповідно до розроблених пропагандистських сценаріїв.

Нагадаємо, у Києві лише за дві доби виявили 16 диверсійно-розвідувальних груп, які залишили російські окупанти після відступу з Київської області. Диверсанти мали при собі датчики для коригування авіаударів. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися