Мер Вишгороду розповів про інформаційну диверсію (ВІДЕО)

У мережі поширюють фейки, які бентежать мешканців громади

Після звільнення Київщини від російських окупантів в мережі посилилось поширення неправдивої інформації щодо оборони Вишгородської громади та очільника Вишгороду зокрема. Про це у відеозверненні розповів Вишгородський міський голова Олексій Момот, передають "Коментарі".

"Поки у нас було небезпечно, були бої фактично тут за територію, певні казкові персонажі тихенько сиділи, спостерігали: хто з-за кордону, хто з західної України. Зараз, коли стало більш безпечно, ворог відкинутий з області, вони активізувалися", — зазначив Момот.

За його словами, в мережі хайпують та розганяють фейкову інформацію про те, що начебто міський голова здав Вишгород та зрадив підрозділи добровольчих формувань територіальної громади (ДФТГ).

"Усім вам кажу – це абсолютна брехня. Можна було закривати очі на поодинокі вброси, мовляв, що міський голова поїхав на море, або міський голова кинув місто і десь там улетів за кордон, або що міський голова з’їдає одноособово усі фури з гуманітаркою. Це можна було пропускати повз вуха, але ці вкиди вже мають певну інформаційну небезпеку. Це можна також розцінювати як дестабілізацію, диверсію", — сказав мер Вишгороду.

Подібні фейки бентежать місцевих мешканців та вносять в добровольчі формування територіальної громади смуток й непорозуміння. "ДФТГ повноцінно працює, укладаються контракти, хлопцям видаються посвідчення", — наголосив мер Вишгороду.

На позачерговій сесії міськради виділили кошти на підтримку територіальної оборони Вишгородської ОТГ. На них закуплять спеціальну техніку для спорудження укріплень та інших робіт, повідомив Момот.

За час окупації російські війська створили гуманітарну катастрофу у кількох громадах Вишгородського району. Після звільнення від ворогів у населених пунктах досі надскладна ситуація — немає води, світла та зв’язку, проте почали доставляти гуманітарну допомогу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до звільненого від російських окупантів села Іванків вкрай важко дістатися, а в самому населеному пункті відсутній будь-який зв'язок та світло. У населеному пункту активно працює поліція, збирає докази воєнних злочинів, інформацію про мародерів та колаборантів. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр Колот доректор ВКТ

11 квітня 2022, 03:47

Город оживает, после грохота и напряженки. Функционируют все городские службы. Люди возвращаются в Вышгороде. Транспорт связывающий с Киевом работает стабильно. Вышгородский Камерный Театр начал подготовку открытию театрального сезона. Театры в Киеве уже начали свою работу. Не могут люди все время просидевшие в бомбоубежищах, жить в стрессе - должна быть разрядка. Наш Театр готовится к 8-му театральному сезону. Ведутся переговоры с Киевскими и Европейскими театрами. Надеемся на поддержку городских властей.

Сергій

10 квітня 2022, 23:08

Мер гавно!!! Больше нечено добавить!

Дмитро

10 квітня 2022, 21:42

Точно, що кажуть: ворог відійшов, повилазили бл@ді! Був на зв'язку з Момотом, можу підтвердити його безпосередню організацію роботи ОТГ в цей складний час!

Місцевий експерт

10 квітня 2022, 17:24

Мер сказочнік і піарщик, гріє ручки на війні, перед війною на забудовникам грів-зараз на гуманітарці і добровольцях, яких в тро офіційно не оформили, тепер під них"рішають" бюджет який можна буде очолити)!

Віктор

10 квітня 2022, 10:59

Такі дії неприпустимі. Вишгородці неодноразово проявляли себе як зріла громада. Вишгород славне українське місто.

Віктор

10 квітня 2022, 10:54

Такі дії є неприпустимі! Вишгороді неодноразово проявляли себе як зріла громада. Вишгород - сила.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися